סדנאות קולינריות
סדנת בישול רומנית
בסדנה חד יומית נלמד להכין מגוון מתכונים מהמטבח הרומני
- אודות הסדנה
- שף ניקי גרנר
מה נלמד להכין?
בסדנה תתקבלו עם שפריץ לבן ופלינקה נקבל הסבר ונטעם:
כרוב חמוץ, פלפלים ממולאים בכרוב, עגבניות, מלפפונים
נלמד להכין ונטעם:
סלט חצילים
פלפלים קלויים בתחמיץ
סלט אורינטלי
זקוסקה
מושדיי שום
צורבה דה פרישוארה
מיץ' (מיטטה)
כרוב ממולא
ממליגה
ולקינוח נאכל חלב ציפורים
שף ניקי גרנר
נולד בבוקרשט ב - 1963, חי ונושם מטבח משנת 1987 במסעדות, מלונות, חברות קייטרינג ייעוץ קולינרי לעסקים ופיתוח מוצרים לחברות.
את האהבה שלי למטבח קיבל מסבתא ג'נטילה ואמא עדה שהפכו את הבית הרומני בישראל למרכז קולינרי תוסס לכל המשפחה המורחבת, אוכל רומני מסורתי עם השפעה ספניולית. סביב השולחן שלנו התאספו בני משפחה וחברים, חלקם בגופיות אתא לבנות, הם הרימו כוס יין מורפלטר לבן עם סודה, על השולחן הונחו כפלפלים חריפים ירוקים בכוס מים, קערית שום כתוש, צלחת של חמוצים רומנים כרוב עגבניות מלפפון, פלפל קלוי, חצילים חרוכים, צ'ורבה של כבש, כרוב ממולא בשר ומעוטר בבשר מעושן ...
בואו לחגוג איתנו בוייב רומני שמח, במהלכו נקים לתחייה את הזכרונות האלה.