סדנאות קולינריות
לחמי מחמצת למשפרי סגנון
- נושאי הלימוד
- האופה סער מור
מהי מחמצת? איך מגדלים מחמצת? הידרציה? אחוזי אופה? לישה? התפחה? עיצוב? בטארד?
כל המושגים והשאלות הללו ועוד, בסדנה חדשה וייחודית לאופות ואופים שרוצים לשפר את הידע ויכולות האפייה שלהם, לאופות ואופים שרוצים להתחיל לאפות לחמים בריאים וטעימים בבית, בקלות, תוך שילוב תהליך האפייה בשגרת היומיום.
כל הטיפים והידע המקצועי לאפייה ביתית מוצלחת, בריאה ומזינה.
סדנה מעשית של 5 שעות בה נכין בצקי מחמצת שונים, נלמד עיצובים נכונים של לחמים ולחמניות. נשתמש בסלסלות התפחה, נעצב את הלחמים לאפייה בתבניות ואפייה ישירה על משטח האפייה. בסוף הסדנה, מי שירצה יקח איתו "גור" מחמצת להמשך טיפוח וגידול ומי שיחפוץ יקבל מתכון וידע להתחיל לגדל מחמצת באופן עצמאי.
מה נכין בסדנה?
בצק עם מחמצת איתו נכין לחמים ולחמניות מסוגים שונים, וכיצד לגוון ולהעשיר אותם.
באגטים אישיים על בסיס מחמצת צרפתית.
ביגה - בצק מחמצת איטלקי לפיצות ופוקאצ׳ות, וגם רוטב עגבניות ביתי איטלקי אמיתי.
את הקורס יעביר סער מור, קונדיטור בהכשרה ואופה לחמים. בעבר הבעלים והאופה של "השאור של סער". סער מלמד סדנאות לחם ובתקופה האחרונה מתרכז בקמחי מורשת והנגשת אפיית לחמים בריאים לאופה הביתי באמצעות דף הפייסבוק "מחשבות על לחם".