לובי מתכונים
קדרת אונטריב אפויה - השף אבי שטייניץ
אופן הכנה
1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
2. מניחים בתבנית חסינת חום לאפייה את קוביות האונטריב משמנים בשמן הזית ומתבלים .
3. צולים להשחמה 12-15 דקות .
4. בסיר מחממים את היין והסוכר ומצמצמים כמותו לחצי , מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. ממיסים את הקמח בקערה עם מעט מים ומסמיכים תוך כדי בחישה את הרוטב .
5. מוציאים את התבנית ,ומנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות
6. מוסיפים את הירקות על ובין קוביות הבשר , יוצקים מעל את הרוטב מכסים בניר אפייה ונייר כסף ומחזירים לתנור לאפייה של כ- שעתיים וחצי עד 3.
רכיבים
מצרכים ל4 – 6 מנות:
2 ק"ג אונטריב חתוך למנות של כ- 220 גרם
6 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי
מלח ים אטלנטי
ירקות -
12 יח' שלוט סגול קטן קלוף
4 יח' שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי
5 שיני שום קלופות
1 יח' שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
3 יח' גזר צבעוני קלוף חתוך למשולשים
כרישה צעירה חתוכה לקטעים של 3 ס"מ
ציר -
כוס יין אדום יבש
2 כוסות ציר עגל
מקל קינמון
2 ענפי טימין טרי
פלפל גרוס טרי
כפית וחצי סוכר
2 כפות וחצי קמח לבן אסם