סדנאות קולינריות
שף הבית Chef De La Maison הקורס החדש!
לבשל כמו השפים הגדולים בעולם - במטבח הביתי שלכם,
12 מפגשים בהנחיית השף יוסי בן דיין ובהשתתפות שפים מובילים אורחים • הצטרפו ותתחילו ליהנות מכל רגע!
- תכני הקורס
- מנהל הקורס השף יוסי בן דיין
על קצה המזלג מתכני הקורס:
עופות צעירים - פירוק, הסבר על חלקי העוף והשימוש בהם. הכנת מתכונים כגון פרגיות בקארי אדום, פחיטה עוף מקסיקנית, קדירת עוף ביין אדום ועוד..
דגים - פילוט, טיפול, שיטות הכנה, מנות קרות (סביצ'ה, קרפצ'יו...) ומנות מבושלות.
סדנת גריל OUTDOOR - עבודה עם גריל, טבון ומעשנה. מרינדות, הכנת נתחי בשר בקר שונים במגוון שיטות, שוק טלה, רטבים ותוספות שמתאימים לגריל.
לחם - מחמצת, ביגה ,סטארט ,פוליש ומה שביניהם. באגט צרפתי, פרעצל, לחם אפריקאי ולחם שוודי עשיר.
מטבחי העולם
מטבח איטלקי בשרי קלאסי - קרפצ'יו, פאנצ׳נלה, קפונטה, אוסובוקו, פסטה עם רגו בקר, ניוקי.
מטבח איטלקי חלבי - ייצור פסטה טרייה ורטבים על בסיס עגבניות, שמנת, חמאה או שמן זית.
פיצה, פוקצ'יה וסלטים קלאסיים.
מטבח יפני - סושי לסוגיו ומנות דגל מהמטבח היפני
מטבחי דרום מזרח אסיה - סום טאם, פאד תאי, נודלס עוף סיני ועוד...
בישול לבנטיני - מקלובה, מסחאן עם פיתות בסאג', חומוס ירושלמי אוטנטי, מ'טבל, טבולה לבנוני, סינייה קבב דגים...
מטבח המאגרב - סלטים, דג בלימון, קציצות דגים ברוטב פלפלים ושום, עוף בחצילים וקימל, בקר בזיתים ולימון כבוש, קציצות עם בצל, קוסקוס, מפרום.
ובנוסף...
סדנת בצקים עולמי - לחוח, קובנה, מופלטה, פריקסה, אינגליש מאפינס, סמבוסק, כנאפה...
ארוחות של שפים - הרכבת ארוחה יוקרתית עם דגש על הגשה ו"צילחות".
כיום משמש כמוביל קורסי בישול באורט דן גורמה ויועץ קולינרי לחברות ועסקים בארץ ובחו"ל. את הכשרתו כשף ביצע בארץ במיטב בתי הספר והתמחה בארץ ובחו"ל במיטב המסעדות.
ה"אני מאמין" של יוסי -
הלימוד, המתחיל בהטמעת הידע הבסיסי, הכרת חומרי הגלם והבנת התהליכים הקולינריים חשוב מאין כמותו אך בו זמנית, עלינו להכין את התלמידים לא רק לבצע מתכונים קיימים אלה להיות מסוגלים לשנות ולחדש על בסיס הידע הנרכש.